La floricultura demana ajudes per a no enfonsar-se

El sindicat Asaja-Alacant denuncia la “destrucció total de la producció” de les empreses de flors i plantes ornamentals.

Imatge d'un viver de flor i planta ornamental
Imatge d'un viver de flor i planta ornamental / À Punt NTC

Les empreses productores i els vivers de flors i plantes ornamentals estan patint una “destrucció total de la producció”, segons ha denunciat l’Associació Agrària de Joves Agricultors, Asaja, a Alacant.

Amb la prohibició de bodes, el tancament de floristeries i la suspensió de celebracions multitudinàries com les Falles o la Setmana Santa, s’estan cancel·lant el cent per cent de les comandes, expliquen.

“Estem tallant les flors per a tirar-les, en lloc de per a vendre-les”, asseguren des del sindicat. Dins del sector agrari, el de flors i plantes ornamentals és el més afectat.

Segons Asaja-Alacant la situació s’agreuja pel fet que el sector “ha quedat fora de les mesures econòmiques contemplades en el Reial Decret Llei 8/2020 per a fer front a les conseqüències derivades de l’estat d’alarma”.

Per això, exigeixen al govern central que resolga “aquest nefast i injust greuge amb ajudes immediates per a evitar la fallida econòmica de les empreses”, que generen al voltant de 500 milions d’euros a l’any en exportacions.

També et pot interessar

stats