La Fiscalia obri una investigació penal en una residència de Gandia per la Covid-19

Continuen obertes 15 diligències civils en geriàtrics valencians per a fer un seguiment de la situació davant l'episodi pandèmic.

Imatge d'arxiu d'una residència d'ancians de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'una residència d'ancians de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Fiscalia General de l'Estat ha incoat diligències penals a una residència d'ancians de Gandia (Safor), relacionada amb la crisi sanitària derivada de la Covid-19, encara que ha arxivat la resta de les investigacions d'aquest tipus que hi havia obertes a la Comunitat Valenciana per la gestió d'aquests centres durant la pandèmia.

Les noves diligències penals obertes s'han remés a la secció territorial de Gandia, segons informa el ministeri públic. Mentrestant, s'han arxivat totes les que s'havien obert a València, Castelló i Alacant. Més enllà del cas de la comarca de la Safor no s'han incoat noves diligències, ni civils ni penals, perquè la Conselleria de Sanitat no ha comunicat que hi haja altres residències que hagen arribat a la xifra de 10 morts per coronavirus entre els interns.

Tot i això, segueixen en curs diverses actuacions prèvies que encara podrien originar l'obertura de nous casos, en principi de naturalesa civil (és a dir, per a dirimir responsabilitats econòmiques però no penals). A hores d'ara continuen obertes 15 diligències d'aquest tipus a la Comunitat Valenciana: huit a la província de València, sis a la de Castelló i una a la d’Alacant. Són, en tots els casos, expedients incoats per a fer un seguiment de la situació de les persones majors o discapacitades que viuen en centres i residències.

La Conselleria de Sanitat manté en set els geriàtrics que tenen a hores d'ara algun contagi i té quatre centres sota vigilància activa de control sanitari. Vora el 38% de les morts per Covid-19 a la Comunitat Valenciana s'han produït en residències, quasi 570 de les 1.475 que ha registrat la Conselleria de Sanitat fins ara.

A tot Espanya s'han arxivat 17 expedients de diligències d'investigació penal, però se n’han obert quatre de noves: dues en la Fiscalia Provincial de Madrid, una a Badajoz i una altra en la Fiscalia d'Àrea d'Alcalá de Henares.

També et pot interessar

stats