La Fiscalia manté investigades 19 residències valencianes

El ministeri públic considera positiva l'obertura de les instal·lacions als familiars, però ha detectat falta de guants als centers de majors.

Actualment hi ha 19 residències de majors investigades a la Comunitat Valenciana
Actualment hi ha 19 residències de majors investigades a la Comunitat Valenciana / Europa Press

La Fiscalia manté obertes diligències d'investigació preprocessal en 19 residències de la Comunitat Valenciana que han registrat un elevat nombre de morts a conseqüència de la Covid-19. La xifra no ha variat, tot i que se n'han arxivat algunes, ja que s'ha hagut d'obrir una altra investigació en un centre de la província d'Alacant que ha superat els 10 morts.

La coordinadora de la secció civil de València, Ana Lanuza, ha explicat que aquesta setmana es preveu arxivar dues diligències més, però també se n'obriran dues de noves a la província de Castelló.

Així mateix, Lanuza considera positiu que es puguen obrir els centres a les visites de familiars: “Estem molt contents perquè els familiars ho estaven passant realment malament, igual que els residents mateixos”, ha afirmat.

D'altra banda, el ministeri públic ha detectat falta de guants en algunes residències valencianes i la Conselleria de Sanitat ha assegurat que es deu a una falta d’abastiment general en el mercat. No obstant això, ha explicat que la situació ha millorat, però ha advocat per no abaixar la guàrdia i estar preparats davant possibles rebrots de la malaltia. Per això ha assenyalat que els centres han de disposar d'un 10% de les habitacions per a possibles aïllaments.

75 positius actualment en residències valencianes

Segons les últimes dades aportades per la Conselleria de Sanitat, dilluns passat hi havia casos positius en 75 centres de majors de la Comunitat: 8 a la província de Castelló, 31 en la d'Alacant i 36 a la província de València.

A més, es trobaven sota vigilància activa de control sanitari 28 residències a la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d'Alacant i 13 a la província de València.

També et pot interessar

stats