La Fiscalia investiga l'aparició d'ancians morts abandonats al llit, a les residències

La ministra de Defensa avisa que seran "implacables i contundents" contra aquest tipus d'accions.

Algunes residències d’ancians han patit brots greus de covid-19
Algunes residències d’ancians han patit brots greus de covid-19

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat aquest dilluns que els membres de les forces armades han trobat a les residències de majors ancians morts al llit i ha avisat que seran "implacables i contundents" contra aquest tipus d'accions. En aquest sentit, ha dit que s'iniciarà una investigació i que seran "absolutament implacables i contundents" amb aquestes accions. "És un missatge molt contundent per a tindre en compte", ha advertit.

"L'Exèrcit ha pogut veure ancians, majors, absolutament abandonats quan no morts al llit", ha apuntat Robles en declaracions a Telecinco.

Poc després d'aquesta informació, la Fiscalia General de l’Estat ha comunicat l'obertura de diligències d'investigació “a fi de determinar la gravetat dels fets i la seua possible rellevància penal” després de tindre coneixement de residents “en situacions extremes i males condiciones de salubritat, així com morts”.

La Unitat Militar d'Emergències (UME) intervé en totes les residències de majors que ho necessiten per veure's desbordades o sense personal a conseqüència de l’emergència sanitària, després d'una instrucció que ha emés el Ministeri de Sanitat, en què disposa que totes les residències que ho requerisquen han d'informar immediatament la delegació o subdelegació del govern espanyol que corresponga i la conselleria de Serveis Socials, perquè acudisca l'auxili urgent disponible.

També et pot interessar

stats