La Fiscalia General arxiva la investigació de les morts a les residències

Dolores Delgado argumenta en un decret que les fiscalies territorials ja han obert diligències sobre l’assumpte.

Algunes residències d’ancians han patit brots greus de Covid-19
Algunes residències d’ancians han patit brots greus de Covid-19

La Fiscalia General de l'Estat ha arxivat les diligències d'investigació que va obrir per la mort d'ancians infectats amb coronavirus en diferents residències a Espanya i ha deixat les perquisicions en mans de les fiscalies territorials corresponents. Segons han confirmat fonts de la Fiscalia, la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, ha dictat un decret que ordena el tancament de les diligències de recerca, de les quals s'encarregava al fiscal Manuel Dolz.

En el decret conegut aquest dimecres, l'exministra de Justícia considera que, com que les fiscalies territorials ja han obert diligències en els llocs en què es trobaren cadàvers, com ara a Madrid, Valladolid o Barcelona, ha decaigut l'objecte de les que va obrir al seu moment la Fiscalia General de l'Estat.

Tot això, diu el decret, "sense perjuí de tirar avant, i amb les fiscalies territorials investigadores, la via de comunicació prevista en l'article 25 de l'Estatut orgànic del ministeri fiscal". Aquest article obliga totes les persones integrants del ministeri fiscal a posar en coneixement del Fiscal General de l'Estat els fets relatius a la investigació que desenvolupen que, per la seua importància o transcendència, haja de conéixer.

També et pot interessar

stats