La Fiscalia detecta un repunt d'accidents de trànsit per estrés relacionat amb la Covid-19

Malgrat que el flux de trànsit s'ha reduït respecte a l'any passat, durant i després del confinament s'ha registrat una major sinistralitat.

Imatges d'un accident el passat 26 de juny a Los Montesinos
Imatges d'un accident el passat 26 de juny a Los Montesinos / Bombers Diputació d'Alacant

L'informe presentat aquest divendres per la Fiscalia General de l'Estat fa palés un repunt evident de la sinistralitat a les carreteres durant l'estat d'alarma i també ara en la nova normalitat. Tot i que durant el confinament la circulació a les carreteres va disminuir un 70%, els accidents només es van reduir un 55%.

La Fiscalia considera que les causes d'aquest repunt són els quadres d'estrés clínic, la pèrdua de concentració i la son derivats de la Covid-19 i les seues seqüeles. Altres causes que expliquen aquest repunt d'accidents de trànsit són l'increment en l'ús de vehicles privats, la falta de manteniment d'aquests a causa del confinament i l'excés de velocitat. Durant els mesos d'estat alarma, amb les carreteres menys transitades, es va registrar un augment de vora un 40% d’infraccions dels límits de velocitat establits.

La fi de l'estat d'alarma, però, no ha fet que la situació millore. El fiscal de Seguretat Viària, Bartolomé Vargas, ha destacat que des que va acabar l'estat d'alarma el 21 de juny fins al passat dia 22 es van comptabilitzar 110 morts en les carreteres, un més respecte al mateix període de 2019.

Malgrat que el flux de trànsit es va reduir un 7% diàriament i un 22% en cap de setmana respecte a l'any anterior, Vargas ha advertit que s'està produint un fenomen d’“efervescència”.

També et pot interessar

stats