La Fiscalia demana entre 8 i 41 anys de presó per als tres acusats pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Els acusa de delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació de substàncies explosives i estralls de caràcter terrorista.

Homenatge a les víctimes dels atemptats a la Rambla de Barcelona
Homenatge a les víctimes dels atemptats a la Rambla de Barcelona / Europa Press

La Fiscalia demana penes d’entre 8 i 41 anys de presó per als tres presumptes membres de la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) el 17 d’agost de 2017, en què van morir 16 persones i 140 hi resultaren ferides.

Segons l’escrit d’acusació, el ministeri públic demana 41 anys de presó per a Mohamed Houli, supervivent de l’explosió al xalet que tenia la cèl·lula a Alcanar, i 36 anys per a Driss Oukabir, germà d’un dels terroristes morts. Els acusa de delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació, tinença i depòsit de substàncies explosives; i estralls de caràcter terrorista. Per al tercer processat, Saïd Ben Iazza, en sol·licita 8 per col·laborador.

Cap d’aquests homes ha sigut processat com a responsable directe de les morts i les persones ferides que va deixar l’atac, ja que els presumptes autors van morir abatuts pels Mossos d’Esquadra o en l’explosió d’Alcanar. L’Audiència Nacional va rebutjar ampliar el processament dels tres acusats com a coautors dels assassinats, si bé va deixar la porta oberta a les parts que els van proposar perquè pogueren acusar-los per aquests delictes. Algunes entitats, com l’Associació de Víctmes del Terrorisme (AVT) ja han anunciat que ho faran.

També et pot interessar

stats