Fisabio treballa en un test que detectaria la Covid-19 en dos minuts

La prova, que costaria menys d'un euro, trobaria la presència del virus a través de l’aire espirat pel nas.

Equip d’investigació de Fisabio, en una imatge d’arxiu
Equip d’investigació de Fisabio, en una imatge d’arxiu / GVA

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) ha sigut seleccionada per a participar en el desenvolupament d'un nou test de diagnòstic del virus de la Covid-19 capaç de detectar-lo en menys de dos minuts a través de l'aire espirat pel nas i que costaria menys d'un euro.

El nou test s'està desenvolupant en el marc d'un consorci internacional en què està integrada l'Àrea d'Investigació en Vacunes de Fisabio i podria servir també per a detectar altres virus respiratoris nous que pogueren sorgir en el futur.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de Fisabio amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha destacat les possibles aplicacions que podria tindre aquest nou test, especialment sobre el sector turístic.

El cap del Consell ha destacat també altres investigacions que es desenvolupen en aquesta fundació, com l'orientada a definir els possibles trets genètics de cada pacient que poden contribuir al fet que el coronavirus ataque amb més o menys intensitat.

També et pot interessar

stats