Fisabio participarà en un consorci europeu per a avaluar les vacunes contra la Covid-19

Busquen resoldre els desafiaments logístics abans que passen al calendari de vacunació, una lliçó apresa durant la pandèmia de grip de 2009.

Equip d’investigació de Fisabio, en una imatge d’arxiu
Equip d’investigació de Fisabio, en una imatge d’arxiu / GVA

L’àrea d’investigació en vacunes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) participarà, juntament amb un consorci europeu, en l'avaluació de les diferents vacunes que eixiran al mercat per a combatre la Covid-19.

“Fisabio ha sigut triada per a organitzar una estructura hospitalària en tot Europa i dissenyar l’estratègia perquè, quan apareguen les vacunes, puguem donar una reposada immediata per a conéixer el benefici-risc”, ha assenyalat el cap de l’àrea, Javier Díez. L’objectiu és que els centres hospitalaris europeus actuen amb els mateixos protocols per a avaluar-ne la seguretat i l'efectivitat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El personal investigador considera que les vacunes contra el coronavirus representaran una important intervenció de salut pública en els pròxims anys, però que serà necessari analitzar “estrictament” la seua seguretat. Si alguna cosa ha demostrat l’experiència de la pandèmia de grip de 2009 és que l’establiment d’estudis de vacunes presenta “desafiaments logístics particulars”, segons apunta la Generalitat, per la qual cosa el desenvolupament d’una plataforma d’estudi prèvia al llançament de la vacuna “pot estalviar temps i augmentar l’eficiència en la implantació d’aquests estudis a escala europea”.

La investigació, promoguda per l’Agència Europea de Medicaments i coordinada per la Universitat d’Utrecht, va començar a fer els seus primers passos el 20 de maig i reuneix 19 entitats d’un total de 10 països europeus.

També et pot interessar

stats