Fisabio estudia per què algunes persones pateixen més símptomes de coronavirus

L'estudi pretén identificar factors genètics que expliquen la variabilitat de la simptomatologia i severitat clínica davant la infecció per Covid-19 en la població.

Fisabio estudia per què algunes persones pateixen més símptomes de coronavirus

Un equip de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) ha iniciat un estudi per a explicar per què varia la simptomatologia entre uns casos i uns altres.

En concret, l'estudi el porta a terme l'Àrea d'Investigació en Vacunes (AIV) i identifica els factors genètics que expliquen la diversitat simptomatològica i severitat clínica entre les persones contagiades de Covid-19. Així, es realitzen estudis en dos grups de pacients, segons si la simptomatologia és lleu o greu, per a detectar i associar la presència de polimorfismes (variants genètiques en la seqüència de l'ADN) amb la variabilitat en la resposta a la Covid-19.

Així mateix, l'estudi portarà a terme una caracterització diferencial per sexe, ja que al llarg de totes les fases de l'estudi s'inclourà la perspectiva de gènere mitjançant procediments i anàlisis específics que permeten l'avaluació i caracterització dels mecanismes i biomarcadors diferencials en la resposta a la infecció per Covid-19 entre homes i dones.

Segons les veus expertes, les conclusions d'aquest estudi podrien millorar el diagnòstic i el tractament, i augmentarien la capacitat predictiva a l'hora de gestionar els recursos humans i hospitalaris.

També et pot interessar

stats