Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Fira València reobri amb dos xicotets certàmens com a prova de cara a les fires grans de la tardor

7 min.

Fira València ha reobert les portes al públic aquest divendres després de quatre mesos d'inactivitat a causa de la pandèmia de coronavirus. Ho fa amb dos certàmens: la Fira de l'Automòbil Selecció Ocasió i Dia Màgic by FIMI, dedicat a la moda infantil. El director general de l'ens firal, Enrique Soto, ha destacat en Les notícies del matí, que aquestes dues fires, de xicotet format, són una "bona prova de cara als certàmens més multitudinaris prevists a la tardor, com Iberflora o Maderalia", ja que aquestes fires no tenen molts expositors i, per tant, és fàcil controlar els fluxos de persones.

El recinte firal obri amb totes les mesures de seguretat per tal d'evitar el contagi de la Covid-19. El protocol de seguretat que Firavalència ha implantat inclou controls de temperatura, punts amb gel hidroalcohòlic i major superfície expositiva per a assegurar la dispersió de visitants i el compliment de les exigències sobre distància física. Els passadissos i els estands són més amplis, s'han reduït aforaments i, a més, segons ha destacat Soto, "s'ha digitalitzat al complet tota la comunicació amb visitants i expositors en eliminar el paper".

La Fira del Vehicle d'ocasió compleix enguany la 12a edició i se celebrarà fins diumenge. Fins en dues ocasions va postposar el coronavirus (abril i juny) aquest certamen, que fins diumenge reunirà més de 1.200 vehicles en oferta. Durant aquests tres dies, els interessats podran triar entre una ampla gamma de cotxes d'ocasió, seminous i quilòmetre zero de 24 marques que amb 40 expositors ofereixen 1.200 vehicles.

Importants descomptes de 6.000 a 12.000 euros

Els organitzadors anticipen descomptes d'entre 6.000 a 12.000 euros, que seran "els més importants dels doytze anys d'història" de la Fira. I és que enguany, a l'efecte rebaixa de la fira se sumen dues circumstàncies d'excepció. D'una banda, l'ampli estoc acumulat en els concessionaris després de quasi tres mesos tancats. I, de l'altra, i sobretot, l'inici del pla Renove 2020, que disposa de 250 milions en ajudes directes a la compra de turismes, i que també subvenciona els vehicles de quilòmetre zero, que són el gruix de la flota que es vendrà a la fira.

Suport a les empreses de moda infantil

Suport a les empreses de moda infantil

D'altra banda, l'altre esdeveniment que també ha començat aquest matí a Fira València és l'anomenat Dia Màgic by FIMI, amb una edició exclusiva per a donar suport a la reactivació de les empreses de moda infantil, especialment al dia de la comunió. Durant el cap de setmana, més de 40 marques mostren les seues propostes de moda.

La crisi del coronavirus a escala mundial ha obligat a cancel·lar o ajornar el calendari d'esdeveniments en el recinte firal. Recentment s'ha anunciat la cancel·lació a Itàlia de Cersaie, la fira de la ceràmica que estava prevista per al mes de setembre, i Cevisama és la següent, per a febrer del 2021. Enrique Soto mira al futur del sector amb optimisme i considera que Cevisama podrà celebrar-se en les dates previstes. De totes maneres, és un assumpte que analitzaran de la mà del sector tauleller a l'octubre d'acord amb l'evolució de la pandèmia del coronavirus.

Contingut no disponible
stats