Fira València comença a albergar camions frigorífics amb residus Covid

És una mesura d'emmagatzematge temporal abans de traslladar-los a una planta de gestió a la Vall d'Uixó.

Un operari davant els camions refrigerats que emmagatzemen temporalment residus Covid

Les instal·lacions de Fira València han començat a albergar camions frigorífics amb residus Covid com un emmagatzematge temporal abans de ser traslladats a la planta de gestió de la Vall d'Uixó per a la seua destrucció i com a alternativa perquè no s'acumulen als hospitals. Entre aquests residus s'inclouen bates, guants, safates on se serveix el menjar als pacients, el material de protecció que utilitzen els treballadors sanitaris, del servei de manteniment, de vigilància o de neteja. L'increment d'aquests residus ha sigut cada vegada més elevada a mesura que ha anat en augment el nombre de pacients ingressats amb coronavirus.

De fet, la pandèmia ha provocat que els residus sanitaris s'hagen duplicat i s'ha passat d'una recollida habitual de 2.000 tones a 4.000, cosa que va desbordar els magatzems d'alguns hospitals en moments puntuals, segons ha explicat la directora general d'Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Carmelina Pla, aquest dimarts. A més, Pla també ha reconegut que hi ha hagut problemes per a l'emmagatzematge de residus Covid en alguns moments concrets a l'Hospital Clínic i el General de València.

L'empresa gestora dels residus, amb planta en la Vall d'Uixó, no disposava d'espais autoritzats suficients per a la recollida amb garantia dels residus. Per això, la Generalitat ha habilitat instal·lacions firals de València i Alacant, on s'emmagatzemaran temporalment en camions amb capacitat per a 3.500 quilos en un espai tancat i amb mesures de protecció d'incendis, segons ha afirmat també Pla.

Aquests espais s'utilitzaran quan la quantitat de residus Covid supere la capacitat i romandran allí abans de ser traslladats a la planta de tractament de la Vall d'Uixó, l'única que existeix a la Comunitat Valenciana per aquest tipus de residus.

També et pot interessar

stats