La Fira del Llibre de València, cancel·lada

L'organització treballa en tot un seguit d'activitats en format digital que es faran del 13 al 22 de novembre.

Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre de València
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre de València

L'edició de la 55a Fira del Llibre de València, que es va traslladar del 13 al 22 de novembre de 2020, a la plaça de l'Ajuntament, s'ha cancel·lat definitivament. Els organitzadors, la Fundació Fira Llibre i el Gremi de Llibrers, han pres la decisió i enguany no hi haurà presència física de la fira. En un principi estava previst que se celebrara del 30 d'abril al 10 de maig, als Jardins de Vivers, però en aquell moment es va cancel·lar a conseqüència de l'actual crisi sanitària mundial causada per la Covid-19.

Segons expliquen, encara que les diferents administracions han col·laborat en tot moment, "la realitat és que les mesures que cal aplicar en el protocol anti-Covid dificultaven molt l’organització de la fira". Per altra banda, i en un exercici de responsabilitat, afirmen que "no s'haguera pogut evitar que els visitants es concentraren al voltant de les casetes i dels escenaris de les instal·lacions", encara que estava previst que hi haguera un control d'aforament.

La comissió organitzadora és molt conscient de l'impacte econòmic negatiu per al sector perquè, a banda de les vendes -al voltant del milió d'euros en la passada edició-, dels ingressos de la fira depenen, a més de les editorials, dels autors i autores, i de les llibreries, moltes empreses de muntatge, electricitat, seguretat, neteja, i tot un seguit de grups d'animació lectora, músics i diferents formacions artístiques.

Justament, i pensant en aquests professionals, s'està treballant perquè totes les activitats, adreçades als escolars, a les famílies o al públic en general, es puguen fet en streaming o mitjançant un canal en YouTube. Des de la Fira del Llibre comuniquen que dies abans del 13 de novembre, informaran de totes les activitats que finalment es faran.

També et pot interessar

stats