FGV destina 10,5 milions a Metrovalència i Tram d'Alacant per a fer front a la Covid

Al mes de gener s'ha incorporat personal per a informar sobre el compliment de les normes de sanitàries, amb una inversió d'1,5 milions d'euros.

Estació de Metrovalència
Estació de Metrovalència / À Punt NTC

La pandèmia de Covid-19 ha reduït molt l'ús del transport públic a la Comunitat Valenciana. Encara que durant la desescalada els viatgers han tornat a confiar en els serveis de transport, actualment el grau d'ocupació de Metrovalència i Tram d'Alacant és un 50% inferior respecte a l'any passat.

Així, durant el 2020 la Generalitat ha invertit 10,5 milions d'euros per a fer front al coronavirus. En concret, s'han destinat a labors de neteja i desinfecció addicionals, sistemes de control d'aforament i adquisició d'equips de protecció.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la directora gerent d'Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, s'han reunit de manera telemàtica aquest dissabte per a fer balanç de les actuacions realitzades durant la pandèmia i avançar en mesures per a garantir un transport públic segur.

España ha expressat que el transport públic "ha de ser eficient i segur" i ha recordat que tots els informes internacionals avalen que "el risc de contagi en el transport públic és molt baix, sobretot tenint en compte les mesures que s'han executat per a protegir els viatgers".

1,5 milions d'euros per a informar i controlar el compliment de les normes sanitàries

Enguany, al mes de gener s'ha incorporat a FGV personal destinat a informació i control sobre el compliment de les normes de sanitàries i de prevenció en vigor. Una contractació que compta amb pressupost d'1,5 milions d'euros.

D'altra banda, en setembre es va posar en marxa el sistema de control d'aforament de Metrovalència, que ha suposat una inversió de més d'un milió d'euros. Amb aquest nou sistema les principals instal·lacions de Metrovalència disposen de pantalles informatives, distribuïdes en els vestíbuls, en les quals s'ofereix informació a temps real del grau d'ocupació dels trens en circulació en aquestes estacions.

També et pot interessar

stats