El festival PHotoEspaña fa parada a la Comunitat Valenciana amb tres mostres sobre el confinament

Els balcons i els espais públics de Castelló, València i Alacant exposen una selecció de les fotografies captades pels ciutadans.

Una de les imatges de 'PhotoEspaña desde mi balcón' que ja es pot vore al nucli antic de Castelló
Una de les imatges de 'PhotoEspaña desde mi balcón' que ja es pot vore al nucli antic de Castelló / Ajuntament de Castelló

Un passeig gràfic pel que ha sigut el confinament. És la proposta que ens ofereix un dels festivals de fotografia més importants d’Espanya, el PHotoEspaña, que fa parada a les tres capitals valencianes amb algunes de les instantànies més significatives d’aquest període insòlit.

Castelló, València i Alacant han sigut tres de les cinquanta ciutats espanyoles on PHotoEspaña mostrarà durant tot l’estiu algunes de les vora 100.000 imatges que els usuaris van remetre a l’organització del festival, que va fer una crida, durant març, abril i part de maig, per a recopilar les fotografies que millor il·lustraren les experiències del confinament.

Posteriorment, els experts d’aquest consolidat festival internacional, atenent a “la creativitat, l’originalitat i la capacitat per a resumir les inquietuds i les esperances dels ciutadans davant d’aquesta nova etapa”, han preparat una selecció de 50 imatges que es podran veure als balcons o als espais públics cedits pels ajuntaments.

La mostra pretén ser un tast d’aquest festival de fotografia de referència internacional, que ha hagut d’ajornar les seues activitats a la tardor a causa de la pandèmia.

Sols de Castelló, 252 fotos

En el cas de Castelló, la mostra PhotoEspaña desde mi balcón ja està enllestida al nucli antic, al llarg d’aquest dijous i divendres s’acabarà de muntar la mostra a Alacant i València. Sols de Castelló es van remetre 252 imatges.

A banda de contemplar les fotos, els vianants podran llegir un codi QR per a descobrir més detalls de l’exposició, com la ubicació de les imatges. Aquestes exposicions es podran veure durant tot l’estiu, fins al pròxim 31 d’agost.

També et pot interessar

stats