Les festes de la Magdalena se suspenen fins al 2021

El romanent d’enguany es destinarà a combatre els efectes socioeconòmics causats per la Covid-19.

Les festes de la Magdalena se suspenen fins al 2021
Les festes de la Magdalena se suspenen fins al 2021

Les Festes de la Magdalena de Castelló de la Plana se suspenen definitivament fins al 2021, després d’ajornar-se sense data per l’avanç de la pandèmia de coronavirus. Així ho han acordat conjuntament l’Ajuntament de la ciutat, el Patronat Municipal de Festes i el món de la festa.

El romanent del pressupost per a les festes d’enguany es dedicarà a les persones que han patit les conseqüències econòmiques i socials derivades de la crisi de Covid-19.

En declaracions a À Punt Mèdia, l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha assegurat que la decisió de suspendre la Magdalena ha sigut “encertada” per la incertesa creada per la crisi sanitària. “No tenim molt clar què passarà d’ací a uns mesos, en quina fase estarem, quines seran les condicions sanitàries”, ha manifestat. A més, ha afegit que el món de la festa vol celebrar les festes com ho ha fet sempre, sense unes mesures de seguretat sanitàries.

En aquest sentit també s'ha pronunciat la Federació de Colles, que ha apuntat que la situació actual no els permet establir uns terminis que garantisquen la realització de les festes fundacionals “amb les mesures de seguretat i sanitàries adequades per a tota la ciutadania”.

Les reines i els pregoners revalidaran el càrrec

En una entrevista a l’informatiu nit d’À Punt NTC, el president de la gestora de Gaiates de Castelló, Esteban Gual, ha confirmat que tant les reines de les festes com els pregoners de la ciutat revalidaran el càrrec per al 2021. “Volem que puguen gaudir de les festes que no han tingut”, ha valorat.

Gual ha apuntat que un dels motius que els han dut a suspendre les festes fundacionals és la negativa del món fester a celebrar-les festes en tres o quatre dies, quan la durada és de nou dies.

També et pot interessar

stats