La Festa Estellés es trasllada a les xarxes per a evitar aglomeracions durant la pandèmia

Aquest divendres es commemora el natalici de Vicent Andrés Estellés, considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània.

Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor
Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor

Aquest divendres es commemora el 96 aniversari del naixement de Vicent Andrés Estellés a Burjassot (Horta Nord). El periodista i poeta es considera el principal renovador de la poesia valenciana contemporània.

Per a commemorar aquest dia, des de fa deu anys, diverses poblacions de la Comunitat Valenciana celebren la Festa Estellés, un sopar en què es ret homenatge al poeta i a la cultura valenciana, amb recitals de poesia o actuacions musicals. El 2019 es van convocar en vora 70 pobles del nostre territori.

Tanmateix, enguany, en l'onzena edició, els organitzadors han decidit suspendre la convocatòria a causa de la situació originada per la pandèmia de coronavirus i demanen omplir les xarxes socials de poemes del poeta amb l’etiqueta #FestaEstellés2020.

El gruix de l'obra d'Estellés es va donar a conéixer alhora que el moviment popular de la Nova Cançó i s'hi va relacionar íntimament. De fet, Estellés és un dels poetes més musicats en la nostra llengua.

També et pot interessar

stats