El Feslloc es manté en juliol en versió reduïda

El festival de música en valencià manté la cita anual prevista aquest estiu entre el 9 i l'11 de juliol

El Feslloc es manté en juliol en versió reduïda
El Feslloc es manté en juliol en versió reduïda

Aquest no serà un estiu de macrofestivals de música. Però hi haurà festivals. Un dels que ha confirmat que se celebrarà durant juliol és el Feslloc, el festival de música en valencià que cada any des de 2007 es fa a Benlloc. El Feslloc ha detallat aquest dimarts que manté la cita del 9 a l'11 de juliol però que ha preparat una edició reduïda en públic i a 13 quilòmetres de la població.

"El dijous 9 i divendres 10 les actuacions del festival seran a l'auditori de Benlloc i només per a la població local, dissabte 11, en canvi, sense acampada, amb un públic molt reduït, i distribuït en espais separats per grups d'amics, se celebrarà el dia fort amb 12 hores de música en valencià", ha explicat l'organització del festival, que ha remarcat l'aposta per garantir les mesures de seguretat per a protegir la població local de Benlloc al temps que "celebrar el festival com un acte de suport a la música en valencià".

La decisió de Feslloc contrasta amb les cancel·lacions que han anunciat ja grans festivals estiuencs com el FIB, el Rototom i l'Arenal Sound. L'any passat el festival de música en valencià de la Plana Alta va superar les 15.000 persones.

L'organització també ha explicat que manté la gran majoria de les actuacions previstes abans de la pandèmia. La Fúmiga, Smoking Souls, Jazzwoman, El Diluvi, Feliu Ventura, Tardor, Tesa, Jonatan Penalba i Cactus protagonitzen el cartell del dissabte. I ha assegurat que aquests i l'estructura tècnica que necessiten cobraran els sous dignes acordats abans de la crisi i d'haver de reduir al mínim el format del festival. A més, s'està treballant per oferir una versió en streaming de molta qualitat.

Sorteig solidari

El festival, d'altra banda, ha llançat la campanya solidària "Cuidem la música, cuidem-nos!". Una iniciativa amb la qual pretén recaptar fons per als treballadors de la música en valencià que inclou un sorteig per a assistir al festival. La campanya comença hui i convida les persones que ja tenien l'entrada per al Feslloc 2020 que la donen a un fons de solidaritat per als treballadors de la música en valencià: músics i tècnics, a canvi de beneficis de cara a l'edició de l'any vinent i l'opció d'entrar en el sorteig (inicialment de 100 entrades) per a assistir al festival d'enguany. Per a les persones que encara no l'havien adquirit, s'obren dues "entrades activista", de 12 i 24 euros que, igual que les altres, van íntegrament als treballadors de la música en valencià, ofereixen recompenses per a l'edició de 2021, i la més costosa permet també participar el sorteig.

També et pot interessar

stats