Ferri: “No és el moment d’abandonar les polítiques valentes ni de frenar el Botànic”

El síndic de Compromís ha insistit que estan disposats a dialogar, però no a “demanar permís” als partits de la dreta.

El síndic de Compromís, Fran Ferri
El síndic de Compromís, Fran Ferri / Les Corts

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assegurat que la seua formació està disposada a dialogar i a sumar, però no a governar “demanant permís als partits de la dreta”. En al·lusió a la política del Consell, li ha dit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que ara no és el moment “d’abandonar les polítiques valentes ni de frenar el Botànic”. “És el moment de més Botànic i més polítiques a les persones”, ha afegit.

Sobre possibles pactes per als pressupostos de 2021, Ferri ha afirmat que des de Compromís “només” acceptaran un acord amb els partits democràtics, que “respecten” la pluralitat i que li “poden parar els peus a aquelles formacions que fan apologia de la dictadura”.

“Ningú ens farà abaixar la cara per parlar valencià”

D’altra banda, el síndic de Compromís ha incidit que la societat valenciana avança cap a un nou model plurilingüe, criticant que se’ls acusara de sectaris i “aldeans”. Així, mentre ha indicat que al territori valencià es poden veure fins a 30 canals de televisió íntegrament en castellà, només una, en referència a À Punt, ofereix contingut íntegrament en valencià. “En aquest poble divers, orgullós de ser plural, continuarem parlant llengües, continuarem parlant valencià i ningú ens farà abaixar la cara”, ha manifestat.

També et pot interessar

stats