Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Fernando Navarro, candidat a la secretaria de Podem: “No hi ha hagut marge de negociació entre Pilar Lima i Naiara Davó”

25 min.

Aquest dimarts es fan oficials les candidatures a la secretaria general de Podem. Finalment, seran tres les llistes que es presentaran per a liderar la formació morada a la Comunitat Valenciana. A les ja conegudes de la síndica Naiara Davó i de la també diputada Pilar Lima, en els últims dies s'hi ha sumat la del secretari general de Podem a Castelló i regidor de Transició Ecològica en el consistori de la capital de la Plana, Fernando Navarro.

En una entrevista en Les notícies del matí, Navarro ha explicat els motius de la presentació de la seua candidatura. Fonamentalment, ha dit que un sector de Podem considera que el debat actual en Podem a la Comunitat Valenciana s’està centrant en noms i equips i no en idees. “Se’ns plantejava una incorporació als projectes nominal, però no una discussió de fons”, ha assegurat. A més, ha reivindicat una posició més forta del partit morat en el govern del Botànic.

Així mateix, ha posat com a exemple algunes de les últimes decisions del Consell que Podem no ha compartit, i en què creu que el partit hauria d’haver tingut una posició més ferma, com ara en la incidència de la comissió de reconstrucció en la recuperació del turisme i la construcció. Creu que cal aprofitar l’oportunitat per a una veritable transformació del model productiu, i en eixa línia incidirà el seu equip.

Un debat que no afectarà el Botànic

Pel que fa a la presència de tres candidatures, Navarro creu que no tindrà cap repercussió en el clima de fons en el partit i tampoc en el Botànic. “Entre Naiara i Pilar era conegut que les dos volien la secretaria general; no hi ha hagut marge de negociació”, ha assegurat. Mentre Lima compta amb el suport de Madrid, segons ha explicat, Davó és vista amb millors ulls per l’equip autonòmic. En el seu cas, se situa en el front dels outsiders.

Malgrat haver sigut l’última candidatura que s’ha presentat, Navarro pensa que les idees plantejades poden tindre una bona acollida en el partit, i de fet, ha assenyalat que diferents sectors de la formació ja li han donat el seu suport. La seua aposta és fer de Podem un partit amb idees pròpies, que sàpia exposar-les amb contundència i defendre-les, no només per a generar debat; també per a virar les polítiques autonòmiques cap a una mirada més innovadora, sostenible i social.

Contingut no disponible
stats