Felip VI crida a la unitat contra la Covid-19: “El virus no ens vencerà”

El rei ha donat les gràcies al personal sanitari, de qui ha dit que són “la primera línia de defensa”.

Discurs de Felip VI aquest dimecres
18 de març 2020 - 21:17

Felip VI ha fet una crida dels ciutadans a la unitat en aquesta “crisi sense precedents”, de la qual “tots som part de la solució”.

El monarca ha dit que cal "resistir" contra l'epidèmia i unir-se entorn de l'objectiu de superar-la. "Aquest virus no ens vencerà. Al contrari: ens farà més forts com a societat. Una societat més compromesa, més solidària, més unida. Una societat en peus enfront de qualsevol adversitat", ha proclamat.

Així mateix, el Felip VI ha assegurat que és moment de “deixar de lloc les diferències” entre la ciutadania i estar units per a poder superar aquesta crisi. “Hem de resistir, aguantar i adaptar la nostra manera de vida a les indicacions de les autoritats i les recomanacions dels experts per a guanyar-li al virus”, ha manifestat.

Durant el discurs ha agraït al sistema sanitari públic espanyol la tasca en la lluita contra el coronavirus. “Sou l'avantguarda d’Espanya en la lluita contra aquesta malaltia, sou la primera línia de defensa”, ha afirmat.

A més, ha recordat que el personal sanitari, dia rere dia, és el que cuida de les persones afectades i dona esperança als que més ho necessiten. “La vostra professionalitat, entrega i sacrifici personal són un exemple inoblidable”, ha afegit.

El discurs del monarca ha sigut hores després de reunir-se amb el comité tècnic de gestió del coronavirus, que presideix Pedro Sánchez, amb els quatre ministeris que actuen com a autoritat competent delegada en l'estat d'alarma (Sanitat, Interior, Defensa i Transports).

Felip VI també ha enviat el suport a totes aquelles famílies que han patit la pèrdua d’un ser estimat, així com de les persones afectades, “tant en l'aspecte personal com en l’entorn”.

També et pot interessar

stats