La Federació de Fogueres estudia alternatives a l’ajornament de les festes

En un comunicat demana tranquil·litat a foguerers i barraquers, però no aclareixen si se celebraran.

VÍDEO | La Federació de Fogueres estudia alternatives a l’ajornament de les festes

La Federació de Fogueres de Sant Joan d’Alacant ha emés aquest dilluns un comunicat en què afirma que treballen per a aclarir si ajornaran les festes oficials de la ciutat, que ara per ara estan enlaire per la crisi per la pandèmia de coronavirus. Davant les crides de foguerers i barraquers, que reclamen que es decidisca ja si finalment se celebren o no les Fogueres, la Federació demana tranquil·litat i insisteix que s’està treballant amb l’Ajuntament d’Alacant per a decidir alternatives, sempre protegint la salut dels participants en la festa.

El malestar en el món de les fogueres per la indefinició respecte de l’ajornament de la festa és palés des de fa dies. Tot i això, l’escrit no aclareix el principal dubte: se celebraran del 20 al 24 de juny, com cada any? Les Fogueres de Sant Joan no són, ni de bon tros, la primera festa víctima del coronavirus. L’epidèmia procedent de la ciutat xinesa de Wuhan ja ha obligat a suspendre les Falles de València, que se celebraran al juliol si les condicions sanitàries ho permeten, i les festes de la Magdalena de Castelló, encara sense data.

Els artistes foguerers, en tindre tancats des de dilluns els tallers, asseguren que ho tenen molt complicat per a enllestir els monuments, i recorden els entrebancs que han patit en les Falles. Ara, diuen que anirien molt ajustats per a tindre-ho tot preparat per al mes de juny. Per la seua part, els festers volen conéixer com més prompte millor la decisió final de l’Ajuntament d’Alacant, i tenen dubtes respecte de celebrar unes festes multitudinàries en menys de tres mesos per raons sanitàries i també econòmiques. Algunes fogueres han deixat de cobrar la quota. A més, donen per perduts els patrocinis econòmics i la publicitat en els llibrets. Toñi Martín-Zarco, presidenta de la Federació assegura que estan treballant “amb decisió i contundència” en diverses alternatives “per a poder aclarir la situació”. “No hi escatimem esforços”, ha assenyalat.

Compromís demana suspendre-les per "prudència"

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant s'ha mostrat partidari de suspendre la celebració de les Fogueres al juny, per "prudència". El portaveu, Natxo Bellido, ha instat el consistori i la Federació a asseure's "al més prompte possible" per a prendre'n la decisió. Encara que siga "dura i difícil", ha dit, s'ha de fer "ja".

També et pot interessar

stats