Febrer acaba amb la tercera onada i torna els contagis a nivells de finals d'estiu

Les hospitalitzacions s'han desplomat en un 76% respecte a gener i la mitjana diària de positius és ja la mateixa que en setembre.

Evolució dels contagis diaris per coronavirus des de finals de l'estiu
Evolució dels contagis diaris per coronavirus des de finals de l'estiu / Marta Galindo

El mes de febrer ha certificat que la tercera onada és història. La mitjana de contagis diaris en l'última setmana és de 510, una xifra molt similar a la que es registrava l'últim dia de l'estiu (508 casos el passat 21 de setembre). Des que va començar la pandèmia no havíem viscut una caiguda a plom tan forta: els positius notificats per la Conselleria de Sanitat han baixat un 57% respecte del 31 de gener.

En les últimes 4 setmanes les hospitalitzacions han experimentat una millora encara més acusada. Febrer acaba amb 1.096 persones ingressades en algun centre sanitari valencià, la qual cosa representa a penes la quarta part de les que hi havia un mes abans (4.494 el 31 de gener). I, en la mateixa línia, els 276 malalts que a hores d'ara necessiten atenció en les unitats de cures intensives són menys de la meitat de les 670 que ocuparen les UCI el 31 de gener.

Aquest relaxament de la pressió assistencial és conseqüència immediata de la frenada general que viu la pandèmia a tota la Comunitat Valenciana. I el mateix passa amb les morts, tot i que en aquest cas la reducció és més modesta. La mitjana diària de víctimes per coronavirus ha sigut de 42 en l'última setmana, la mateixa xifra que vivíem just acabades les festes de Nadal.

En xifres absolutes, 1.827 persones han perdut la vida per coronavirus durant el febrer, 67 menys que al gener, però cal tindre en compte que entre els dos mesos hi ha una diferència de 3 dies, és a dir, que la tercera onada encara s'està cobrant una alta factura en víctimes.

També et pot interessar

stats