La Fe incorpora una estació robotitzada que permetrà elevar a 3.500 les PCR diàries

Fins ara, el centre hospitalari podia fer un màxim de 1.500 proves de Covid-19 al dia.

Puig, aquest dilluns a l'Hospital La Fe de València
Puig, aquest dilluns a l'Hospital La Fe de València / GVA

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha incorporat una estació robotitzada amb la qual es podran fer 2.000 PCR més al dia de diagnòstic de coronavirus, fins a unes 3.500 proves. Fins a l'entrada d'aquest projecte, en fase pilot i preparat per a activar-se quan siga necessari, La Fe tenia capacitat per a fer 1.500 PCR, encara que ara se'n fan unes 500 diàries per la menor intensitat de la pandèmia.

És una donació de sis empreses (Merlin Properties, Endesa, Banc Santander, Experis de ManpowerGroup, Línea Directa Aseguradora i Telefónica), al costat de la Fundació Institut d'Investigació Sanitària de Santiago de Compostel·la, la Fundació Professor Novoa Santos i Auren. Diversos donants anònims també han creat un fons per a comprar aquestes estacions.

Els nous robots pretenen donar seguretat, detectar ràpidament els brots i controlar la traçabilitat, sempre en funció de les recomanacions sanitàries. "No es tracta de fer PCR de forma absolutament descontrolada, sinó amb una línia clara", ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de visitar els laboratoris.

També et pot interessar

stats