La fase 0 dona pas als entrenaments esportius

Els esportistes professionals poden entrenar-se sense restricció horària i amb una distància interpersonal de dos metres.

Esportista professional amb mascareta durant un entrenament
Esportista professional amb mascareta durant un entrenament / À Punt NTC

A partir d'aquest dilluns els esportistes professionals tornen a entrenar. És una de les activitats que es poden realitzar en la fase 0 de la desescalada. Així, el Ministeri de Sanitat ha establert una orde per la qual s'estableixen unes mesures que flexibilitzen les restriccions de l'estat d'alarma, encara que els consells de responsabilitat, prudència i distància de seguretat continuen vigents.

Els esportistes professionals poden entrenar-se sense restricció horària i amb el límit d'espai que marca la província. Hauran de guardar una distància interpersonal de dos metres, segons indica el BOE, a excepció de les activitats amb patins o bicicletes, que serà de 10 metres. També es permet entrenar individualment en espais com ara la mar, rius i embassaments.

Els esportistes federats poden fer esport en dues franges horàries: entre les 6:00 i les 10:00 hores, i entre les 20:00 i les 23:00 hores, de manera individual. I els esportistes de lligues professionals poden entrenar-se als centres de treball sempre que siga també de forma individual.

Finalment, els professionals i federats d'esport paralímpic i adaptat poden comptar amb l'ajuda d'un altre esportista sense necessitat de guardar la distància de seguretat, però amb la protecció d'una mascareta.

També et pot interessar

stats