Les farmàcies valencianes no faran tests d'antígens "de moment"

El Consell agraeix l'oferiment del Micof, però indica que esperarà a tindre uns "protocols determinats".

VÍDEO | Les farmàcies valencianes no faran tests d'antígens "de moment"

Continua obert el debat sobre si les farmàcies haurien de poder fer tests d'antígens per ajudar a alleugerar la pressió en hospitals i centres d'atenció primària. Si en un primer moment el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va descartar la proposta que havien fet Catalunya i Madrid, aquest dimecres va anunciar que les comunitats autònomes que vulguen fer aquests tests a les farmàcies hauran de presentar un pla específic. Unes declaracions que han servit per a alimentar aquest complex debat en el qual hi ha diverses raons de pes tant a favor com en contra.

A la Comunitat Valenciana, el Col·legi de Farmacèutics de València (Micof) assegura que el col·lectiu professional està plenament qualificat per a fer aquests tests als seus establiments, i que s'han oferit a l'administració per a col·laborar en "aquest moment d'excepcionalitat".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dimecres que, encara que el Consell està molt agraït i "disposat a acceptar la cooperació de les farmàcies amb el sistema públic de salut", "de moment" prefereixen esperar perquè aquesta col·laboració "ha de fer-se amb unes condicions de seguretat i uns protocols determinats" per a poder garantir la seguretat.

També et pot interessar

stats