Els farmacèutics valencians, satisfets per la venda d’autotests d’antígens

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de València assenyala que permetrà reduir la pressió assistencial

Com realitzar un test d¡antígens a casa?
Imatge d'un test antígens / À Punt NTC

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de València mostra la seua "satisfacció" per l'aprovació de la venda sense recepta dels autotests d'antígens. Així mateix, aposten per la participació dels farmacèutics per a notificar els resultats de les proves a Sanitat.

Per als farmacèutics valencians, "aquesta mesura permetrà reduir la pressió assistencial del Sistema Nacional de Salut, sobretot en aquesta cinquena onada en la qual ens trobem immersos, en ampliar la capacitat diagnòstica del virus, ja que, gràcies a aquests tests d'autodiagnòstic, a més de reforçar la capacitat de detecció de casos de Covid-19 es poden identificar en pocs minuts les sospites de possibles casos positius que han tingut contacte amb un positiu o que presenten símptomes", afirma el vocal de la comissió del coronavirus del Col·legi Francisco Albanell.

"És important assenyalar que, davant un positiu en una d'aquestes proves, a més de comunicar el resultat al metge, caldria confirmar aqueix positiu amb una altra prova diagnòstica a criteri del professional sanitari", ha afegit.

Des del Col·legi recalquen que "cap prova de diagnòstic ràpid o d'autodiagnòstic és fiable al cent per cent". Aquestes proves s'han de realitzar durant els set primers dies des de la infecció o en els cinc primers dies des de l'aparició de símptomes, quan la càrrega viral està al punt més àlgid.

"Així doncs, pot donar-se el cas que els pacients es facen aquesta prova de manera incorrecta i obtinguen un fals negatiu que els genere una falsa sensació de seguretat i que no facen l'autoconfinament domiciliari pertinent", ha afirmat Albanell.

També et pot interessar

stats