La farmacèutica Eli Lilly frena els assajos d'una teràpia similar a la que va rebre Trump

El president dels EUA en va promocionar la tramitació d'emergència per a l'ús en la població.

Les oficines centrals d'Eli Lilly a San Diego, Califòrnia
Les oficines centrals d'Eli Lilly a San Diego, Califòrnia / Julie Marquis (Reuters)

La farmacèutica Eli Lilly ha suspés els assajos d'una teràpia experimental d'anticossos contra la Covid-19 a causa de "potencials preocupacions de seguretat".

El tractament és similar al còctel de fàrmacs de la biotecnològica Regeneron que va rebre el president dels Estats Units, Donald Trump, quan es va contagiar del coronavirus. Trump va elogiar el tractament, amb una menció expressa a les dues farmacèutiques, que a continuació van sol·licitar a l'organisme competent, l'Agència d'Alimentació i Medicaments dels EUA, l'aprovació d'emergència per a distribuir-lo en la població.

"Tinc l'autorització d'emergència preparada i haurem de signar-la ja. I ens posarem bé molt ràpid", va assegurar Trump la setmana passada.

Les proves que s'han interromput testaven l'efectivitat de la teràpia en centenars de malalts hospitalitzats amb Covid-19, i ho contrastaven amb l'administració d'un placebo i de l'antiviral Remdesivir, que tot i ser experimental s'usa àmpliament contra les infeccions del nou coronavirus.

Les pauses durant el testatge de teràpies d'aquest tipus no són inusuals, i normalment suposen la revisió, per part d'un comité d'experts independents, de les dades per a determinar si el tractament és el responsable dels efectes secundaris, que l'empresa no ha detallat encara.

Obstacles en la carrera per a trobar la vacuna contra la Covid-19

La multinacional Johnson & Johnson va anunciar aquest dilluns la suspensió dels assajos de la fase 3, la final, per a una vacuna contra la Covid-19 després que un voluntari emmalaltira.

Una raó similar va obligar fa un mes la farmacèutica AstraZeneca a interrompre una part dels assajos en la recta final de les proves clíniques per a obtindre una vacuna en temps rècord, en col·laboració amb la Universitat d'Oxford, i per a la qual cosa compten amb el suport del govern federal dels Estats Units.

També et pot interessar

stats