La farmacèutica catalana Reig Jofre produirà a gran escala a Espanya la vacuna de Janssen

L'empresa comunica a la CNMV que en el primer trimestre de 2021 tindrà una planta que li permet “un subministrament ràpid i segur”.

Nova planta de Reig Jofre que li permet un subministrament ràpid i segur de la vacuna
Nova planta de Reig Jofre que li permet un subministrament ràpid i segur de la vacuna / Reig Jofre

La farmacèutica catalana Reig Jofre ha anunciat aquest dimarts un acord amb Janssen Pharmaceutical per a produir a gran escala a Espanya la seua vacuna contra el coronavirus, encara en fase d'investigació. Així ho ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el supervisor borsari espanyol. Reig Jofre té arrels valencianes, ja que és una empresa sorgida de la fusió amb la valenciana Nautraceutical.

Reig Jofre ha explicat que la planta que tindrà en marxa en el primer trimestre de 2021 li permet “un subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna” d'aquesta farmacèutica, integrada en el grup Johnson & Johnson. En virtut de l'acord, la farmacèutica catalana serà la responsable de la formulació i l'envasament de la candidata a vacuna de Janssen.

Amb la de Janssen ja són tres les vacunes contra la Covid-19 que es produiran en Espanya, juntament amb la de Moderna i Novavax. La vacuna de Janssen està ara en fase tres d'investigació i està administrant-se 30.000 voluntaris.

Les accions pugen prop del 30%

El laboratori farmacèutic Reig Jofre lidera les pujades de la borsa espanyola aquest dimarts, després d'anunciar que participarà en la producció de la vacuna anti-Covid-19 de Johnson & Johnson. Les seues accions marquen en aquests moments repunts superiors al 30%, fins als 4,94 euros.

També et pot interessar