Famílies del col·legi de Silla no porten els fills a classe fins que Sanitat els faça una PCR

Exigeixen per escrit a la Conselleria que facen les proves i que aïllen els xiquets, després del positiu d'una alumna divendres passat.

Imatge d'arxiu del col·legi El Pati de Silla
Imatge d'arxiu del col·legi El Pati de Silla / Arxiu

Alguns pares i mares d'alumnes de sisé curs de primària del col·legi El Pati de Silla, on una companya va donar positiu en Covid-19, han decidit no dur els fills a classe fins que Sanitat els faça una PCR, per a confirmar que no estan afectats. Fins i tot un ja li ha fet la prova de manera privada a la pròpia filla.

A més, en les pròximes hores presentaran al registre d'entrada de la Conselleria de Sanitat un escrit on s'exigeixen les proves PCR i l'aïllament per als fills, després que l'administració sanitària s'hi va negar per no considerar els xiquets de la classe "contactes estrets", seguint el protocol que s'aplica en aquests casos.

També presentaran el mateix escrit a l'Ajuntament de Silla, amb la confiança que l'equip de govern municipal els done suport en la reivindicació, una cosa que ja fa l'associació de mares i pares d'alumnes del centre escolar, segons ha explicat Rafael Jiménez, un dels pares.

Jiménez ha dit que dilluns va fer a la filla la prova PCR de manera privada i que tindrà els resultats aquest dimecres, i ha afegit que hi ha altres pares que es plantegen fer el mateix. A més, ha assegurat que més de la meitat dels alumnes de la classe, on acudeixen 15 escolars, no va al col·legi des que divendres passat van saber que una companya de l'aula havia donat positiu.

Encara que divendres al matí els van informar que posaven en quarantena la classe durant 14 dies i que es posarien en contacte amb ells per a fer les PCR a tots els alumnes, al llarg d'aquell matí els van dir que s'alçava la quarantena dels alumnes i que no anaven a fer-los les proves, segons expliquen els pares.

També et pot interessar

stats