Familiars de la residència de majors DomusVi d’Alcoi presenten l’associació amb què emprendran accions legals

Denuncien que als pacients més greus no els traslladaren a l’hospital i que la unitat d’hospitalització a distància no va atendre tots els afectats.

Presentació de la plataforma, aquest dijous

Les famílies que han vist com han mort els majors interns a la residència DomusVi d’Alcoi s’han constituït aquest dijous formalment com associació per a garantir-se la capacitat de fer reclamacions legals i judicials. En aquest centre han perdut la vida 73 majors dels 139 usuaris durant la pandèmia del coronavirus, i és el geriàtric amb més víctimes mortals de la Comunitat Valenciana. A més, 41 treballadors s’han contagiat de Covid-19.

Els membres de l’associació volen respostes i les accions judicials ja les han posades en mans d’un bufet d’advocats de Madrid. L’objectiu és que s’investigue el que ha passat i, sobretot, presentar les demandes pertinents si és necessari.

Denuncien l’opacitat i la falta d’informació des que el 8 de març els van impedir entrar a la residència. No entenen per què als pacients més greus no els van traslladar a l’hospital ni per què la unitat d’hospitalització a distància no va atendre tots els afectats, com han demostrat els informes mèdics.

Actualment, en la residència en queden 66 majors, que encara no han pogut rebre les visites dels familiars.

També et pot interessar

stats