Falta d'acord sobre l'arribada dels test d'antígens a les farmàcies de la Comunitat Valenciana

Els farmacèutics defenen que estan plenament capacitats per a realitzar aquestes proves, encara que la seua efectivitat no siga infalible.

VÍDEO | Falta d'acord sobre l'arribada dels test d'antígens a les farmàcies de la Comunitat Valenciana

Catalunya i Madrid ja han demanat al Ministeri de Sanitat que s'aprove la realització de test d'antígens de coronavirus en les farmàcies. Una mesura que, segons ha comunicat el Consell d'Infermeria, ja ha sigut descartada pel ministre de Sanitat, Salvador Illa. Més concretament, el Col·legi d'Infermers de València exposa que la realització d'aquestes proves no entra dins de les competències que s'atribueixen als farmacèutics.

Per la seua banda, el Col·legi de Farmacèutics de València defensa que, mentre que es facen només proves d'antígens, estan plenament capacitats per a realitzar-les. Els farmacèutics afegeixen que la seua voluntat es només la d'aportar eines per a combatre la pandèmia i que els seus establiments estan sempre més a prop de la ciutadania.

Mentre l'acord entre professionals i autoritats sanitàries no arriba, experts com Ildefonso Hernández afirmen que aquestes proves d'antígens presenten problemes a l'hora de detectar positius, sobretot si se les compara amb l'efectivitat de les ja populars proves PCR.

També et pot interessar

stats