És fals que qui es vacune contra la Covid-19 no pot donar sang

El Ministeri de Sanitat desmenteix els rumors que circulen per les xarxes i aclareix que totes les persones inoculades amb vacunes autoritzades a Espanya poden ser acceptades com a donants "si es troben bé de salut"

7.500 nous donants de sang a la CV en 5 mesos
Imatge d'arxiu de donants de sang en un hospital valencià / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha tallat de soca-rel els rumors falsos que en les últimes setmanes han circulat per les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria instantània en què alertaven sobre una suposada incompatibilitat entre vacunar-se contra el coronavirus i donar sang. En un comunicat fet públic aquest dimarts, el departament encpaçalat per Carolina Darias assegura que els quatre preparats que hi ha autoritzats a Espanya poden compaginar-se amb la donació de sang.

"Totes les vacunes compleixen les condicions perquè les persones que les reben puguen ser acceptades com a donants, si es troben bé de salut", subratlla el Ministeri. Així mateix, les autoritats sanitàries han informat de la baixada dels nivells de reserva en els hospitals durant els mesos d'estiu, per la qual cosa anima la població a donar, sempre que es troben en un bon estat de salut, per a contribuir a "continuar salvant vides".

A més, el Ministeri de Sanitat ha posat a disposició de la ciutadania un llistat per a comprovar en quins centres de cada comunitat autònoma es pot donar sang a través del web.

Segons el comunicat, el nombre de donacions total de l'any passat va ser d'1.632.447. "Gràcies a la solidaritat de tots aquests donants, es van poder fer 1.804.500 transfusions i es van atendre més de 447.000 pacients", afig.

També et pot interessar

stats