El fals negatiu d'un intern causa un brot d'almenys 41 contagis a la presó de Picassent

El contagi origen del brot havia passat deu dies en quarantena i havia donat negatiu en la PCR abans de tornar al mòdul.

La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu
La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un brot de coronavirus a la presó de Picassent ha obligat a aïllar 41 interns en un mòdul independent, després de confirmar-se’n el positiu per coronavirus en proves PCR. Fonts sindicals eleven la xifra a 52 casos.

El contagi massiu s'ha originat a partir del contagi d'un intern asimptomàtic que tornava de permís i que havia superat els protocols preventius abans de tornar a compartir mòdul, segons informa Institucions Penitenciàries: va donar negatiu en la prova PCR i va passar deu dies en aïllament abans de tornar-hi.

Després que el company de cel·la mostrara símptomes el centre penitenciari va fer 108 PCR als interns i funcionaris del mòdul, les quals van revelar el brot massiu. De moment totes les persones es mostren asimptomàtiques llevat del company de cel·la de l'intern que es considera que va introduir el virus al centre penitenciari. Fons del Ministeri de l'Interior destaquen que les persones contagiades estan "controlades, amb bona evolució i amb la supervisió continuada de personal sanitari".

El funcionariat, sense PCR

Els sindicats CSIF i Acaip-UGT han demanat la suspensió temporal de les activitats en què participen interns de diversos mòduls fins que es confirme l'orgien del brot i es conega l'abast real, així com la interrupció dels trasllats de reclusos i els permisos penitenciaris. Tanmateix, des d'Institucions Penitenciàries s'argumenta que la competència de la concessió de permisos correspon al jutge i no a l'administració.

Acaip-UGT també denuncia els "limbs administratius" en què queden els funcionaris de la presó que han estat en contacte amb els interns, per l'estira-i-amolla amb la mútua Muface i Salut Pública sobre qui té la competència per a fer les proves. Les organitzacions sindicals reclamen que el col·lectiu penitenciari s'incopore al cicle de vacunació contra el coronavirus dels serveis essencials.

També et pot interessar

stats