Els fallers de Borriana ja van mostrar al febrer símptomes de la Covid-19

L'enquesta telefònica a 1.400 persones revela que un 40% ha tingut símptomes que podrien estar relacionats amb la malaltia.

El projecte prossegueix aquesta setmana amb la realització de tests serològics a la Llar Fallera de Borriana
El projecte prossegueix aquesta setmana amb la realització de tests serològics a la Llar Fallera de Borriana / À Punt NTC

A Borriana, una de les localitats amb més incidència per la Covid-19, el col·lectiu faller ja va mostrar símptomes de coronavirus al mes de febrer. És una de les conclusions del macroestudi de seroprevalença que ha fet Sanitat Pública entre els fallers per a determinar la incidència del virus en les persones que van participar en actes multitudinaris entre els mesos de febrer i març, com ara les mascletaes.

En el projecte han participat 20 metges i de moment les conclusions encara estan en fase inicial. No obstant això, segons ha explicat del doctor Salvador Doménec, de l'Hospital la Plana de Vila-real, l'estudi ja ha revelat dades molt interessants i assenyala que el 4 de febrer ja es van detectar casos.

L'estudi està dividit en dues fases. La primera, una enquesta telefònica a cadascun dels 1.400 participants. Amb aquestes preguntes, s'ha conclòs, provisionalment, que un 40% dels fallers ha tingut símptomes que podrien estar relacionats amb la malaltia.

Ara, afronten ja la part final i aquesta setmana prossegueix amb la realització de tests serològics a la Llar Fallera a les persones que es van inscriure per a participar en la investigació. Les proves tenen una sensibilitat del cent per cent i desvelaran si aquest col·lectiu de fallers de Borriana han generat anticossos o si continua algun cas actiu. Els resultats serviran també per a evitar rebrots en futurs esdeveniments.

També et pot interessar

stats