Facebook investiga centenars de perfils falsos que interactuaven amb Sanitat

Ho fa instàncies del Ministeri, que ha denunciat l'existència d'activitat fraudulenta en el seu compte oficial.

Molts dels comptes aparentment falses eren estrangers i de dones, sense cap activitat prèvia en Facebook ni seguidors
Molts dels comptes aparentment falses eren estrangers i de dones, sense cap activitat prèvia en Facebook ni seguidors / À Punt NTC

Facebook investiga centenars de perfils falsos que feien clic a 'm'agrada' o interactuaven amb missatges del Ministeri de Sanitat en aquesta xarxa social. Ho fa a instàncies del govern, que és el que va denunciar els fets divendres després de detectar aquesta activitat fraudulenta en el seu compte.

Segons el Ministeri de Sanitat, des del passat 17 d'abril s'està registrant en el seu compte oficial activitat fraudulenta per part de diversos comptes aparentment falses que generen interaccions massives en les seues publicacions. Segons explica, es tracta de comptes que, en el moment dels fets, no comptaven amb seguidors, no tenien publicacions i havien sigut creades en la mateixa data.

De fet, en les últimes hores ha circulat un vídeo que s'havia fet viral on es veia que algunes de les publicacions del Ministeri tenien vora 50.000 'm'agrada' i molts eren de perfils estrangers i de dones, sense cap activitat prèvia en la xarxa ni seguidors, que s'havien creat aquell mateix dia.

El compte de Facebook de Sanitat quintuplica la xifra de seguidors

La creació de perfils falsos o la compra de seguidors és una activitat que sovint es produïx en les xarxes. Són també coneguts com a bots, de robots, perquè s'utilitzen programes informàtics de manera repetitiva per aconseguir-ho. En poc més de 30 dies, el compte del Ministeri de Sanitat en Facebook quasi s'ha quintuplicat en xifra de seguidors.

El PP pregunta si el govern ha comprat aquests perfils falsos

El Partit Popular, a través del seu grup parlamentari, ha demanat al govern que responga si és l'autor d'una campanya de potenciació de les seues xarxes socials i si és el Ministeri de Sanitat el que ha comprat aquests perfils falsos.

També et pot interessar

stats