Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els experts assenyalen que serà molt difícil donar la baixa als pares si els fills no són positius

34 min.

Ara per ara només es pot agafar una baixa laboral quan un familiar o persona amb què s’ha tingut contacte directe ha donat positiu per coronavirus (). Per això, els especialistes consideren difícil que es donen baixes a pares i mares si els fills no estan contagiats. És el que opina Gemma Fabregat, professora de Dret del Treball de la Universitat de València, que, a més, considera que en aquests casos el teletreball facilitaria la tasca.

Fabregat, en una entrevista en Les notícies del matí, ha parlat sobre les diferències entre els permisos que permeten una adaptació del temps i del lloc de treball i una reducció de jornada. En el primer cas, no es perd salari; en el segon sí, ja que suposa una pèrdua de rendiment econòmic. La professora també ha fet referència a la regulació del teletreball i ha indicat que al govern espanyol li urgeix molt i considera que podria estar enllestida abans que acabe el mes.

Sobre aquest últim aspecte, ha puntualitzat que caldrà que siga una modalitat de treball acordada per les dues parts, mai imposada, i que puga ser completament reversible i voluntària.

Contingut no disponible
stats