Els experts asseguren que l’únic camí per a tallar la corba de Nadal és el confinament domiciliari

La Comunitat Valenciana ha assolit una incidència rècord, amb 609 casos cada 100.000 habitants.

Un carrer de València, en una imatge d'arxiu, durant el confinament

La situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana, amb una incidència rècord de més de 600 casos cada 100.000 habitants, empitjora per moments. Davant de l’augment dels contagis, les morts i la pressió hospitalària de les dues últimes setmanes, experts investigadors, científics i metges estan d’acord que la relaxació de les mesures per Nadal encara tindrà conseqüències més severes.

En declaracions a À Punt Notícies, l’exdirector de l’Oficina d'Acció Sanitària de l'Organització Mundial de la Salut, Daniel López Acuña, ha assegurat que durant el mes de gener la incidència acumulada i la pressió assistencial encara es mantindran a l’alça. “Alguns ja vam dir que per Nadal no podíem permetre’ns aquesta relaxació i permissivitat”, ha apuntat Acuña.

En aquest sentit també s’ha pronunciat el metge investigador de la Universitat de Leicester, Salvador Macip, que ha manifestat que durant els dies festius s’ha “prioritzat” la interacció social, “quan la situació epidemiològica no era bona”. Així, ha afirmat que l’augment dels casos era “esperable” i encara no s’ha arribat al pic d’aquesta tercera onada.

Amb l’escalada dels contagis, els hospitals valencians ja comencen a viure moments de tensió. De fet, aquest dimecres s’ha arribat al màxim d’hospitalitzacions –2.848–, i d’unitats de cures intensives –418–, des de l’inici de la pandèmia. Davant d'aquesta realitat, els experts asseguren que la millor opció per a aplanar la corba seria, tornar a un confinament domiciliari.

Mentre que Macip aposta per plantejar un “confinament sever” si la situació epidemiològica no millora en les pròximes setmanes, López Acuña assegura que la millor solució per a la Comunitat Valenciana seria un confinament domiciliari curt i continuar les restriccions actuals.

També et pot interessar

stats