Els experts alerten: “Els serveis sanitaris no estan preparats per a una tercera onada”

El catedràtic de Salut Pública, Ildefonso Rodríguez, avisa del risc epidemiològic que comporten les aglomeracions del cap de setmana.

Els experts alerten: “Els serveis sanitaris no estan preparats per a una tercera onada”
Els experts alerten: “Els serveis sanitaris no estan preparats per a una tercera onada”

Les aglomeracions que s'han produït als carrers del centre València o Madrid al llarg d'aquest cap de setmana de descomptes pel Black Friday, han posat en alerta les autoritats sanitàries. Veus expertes com la del catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ildefonso Rodrígez, se sumen a aquesta preocupació.

En declaracions a À Punt, Rodríguez ha constatat que els serveis sanitaris valencians “no estan preparats per a una tercera onada” de coronavirus. “La gent està exhausta i els centres arrosseguen els efectes colaterals d'altres patologies, com el retard en el diagnòstic d'alguns casos de càncer”, ha assenyalat Rodríguez en l'À Punt NTC del migdia.

Per al catedràtic, estar al carrer amb mascareta és tolerable, sempre que es guarde la distància de seguretat, una condició que va resultar impossible en alguns moments durant el cap de setmana al centres d'algunes ciutats. Per contra, considera que no es viable relaxar els control dels aforaments de les botigues, augmentar les reunions familiars o facilitar la mobilitat durant el pròxim pont de la Constitució, tenint en compte les dades epidemiològiques.

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, diu que s'ha demanat els centres comercials que asseguren que es respecten les limitacions d’aforaments i anticipa que el seu departament està valorant la situació del cap de setmana per si cal adoptar mesures més dràstiques. Navarro ha recordat en À Punt la importància de la responsabilitat individual i col·lectiva per a aconseguir contindre l'avanç d'un virus que ja ha causat més de 100.000 contagis i 2.300 morts a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats