Europa comprarà 80 milions de dosis de la vacuna americana de Moderna

La Comissió Europea i el laboratori dels EUA avancen les converses per a la venda de la vacuna si es demostra efectiva.

Imatge d'arxiu de la vacuna en què treballa la farmacèutica Moderna
Imatge d'arxiu de la vacuna en què treballa la farmacèutica Moderna / Europa Press

La Comissió Europea comprarà almenys 80 milions de dosis de la futura vacuna contra la Covid-19 en què treballa la farmacèutica estatunidenca Moderna una vegada se n’haja demostrat l’efectivitat. Segons fonts comunitàries, l’acord de compra està molt avançat i també contempla que es puguen comprar 80 milions més de dosis addicionals d’aquesta vacuna.

Les converses que han mantingut els responsables europeus i els de Moderna pretenen tancar un acord de compra anticipada per a garantir a la Unió Europea el dret a aquestes dosis de la vacuna quan estiga preparada.

La Comissió Europea ja ha arribat a un acord de compra anticipada amb AstraZeneca per a 300 milions de dosis, amb la possibilitat de cent addicionals, i està en la fase prèvia de l'acord amb Sanofi, Johnson & Johnson i Curevac, a més de Moderna.

Amb aquests avanços per a un acord, la Comissió ha tancat o està en procés de concloure contractes per a adquirir almenys 1.105 milions de dosis de futures vacunes, una xifra que podria incrementar-se mitjançant nous pactes amb les mateixes companyies o per contactes amb altres laboratoris.

També et pot interessar

stats