Estudiants de la Catòlica de València van fer pràctiques a l'Hospital de Manises quan es detectaren casos positius

Salut ordena a totes les facultats de Medicina i Infermeria que esperen instruccions abans de començar les pràctiques.

Imatge d'una facultat de la Universitat Catòlica de València
Imatge d'una facultat de la Universitat Catòlica de València / À Punt NTC.

Fonts de l'alumnat de la Universitat Catòlica de València i de l'Hospital de Manises han confirmat a À Punt NTC que alguns estudiants de Medicina d'aquest centre van fer pràctiques al Departament de Salut de Manises dimarts i dimecres. Vora 50 estudiants estaven destinats a realitzar les pràctiques en aquest departament sanitari, que inclou l'hospital i els centres de salut.

Les pràctiques estan ara suspeses com a conseqüència del brot que la universitat ha detectat entre els estudiants que estaven destinats a uns altres dos hospitals. Sis alumnes que anaven a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva i el de la Ribera, a Alzira, han donat fins ara positiu en les proves PCR que els feren abans de començar les pràctiques.

Des de la Conselleria de Salut Pública asseguren que es tractava d'unes proves preventives abans de començar i que en cap moment els alumnes tingueren contacte amb pacients ni amb personal de l'hospital. Però tots ells viatjaven en un autobús amb altres companys destinats a l'Hospital de la Ribera, on van fer una reunió informativa, fet pel qual la universitat va estendre les proves PCR a tots els alumnes de sisé de Medicina.

La Universitat Catòlica de València ha acabat aquest dijous les proves PCR a les quals ha sotmés tot el seu alumnat de Medicina per a concretar l'abast de la infecció. Les proves van començar aquest dimecres al migdia i es van allargar durant tota la vesprada.

Salut ordena a totes les facultats de Medicina i Infermeria esperar abans de començar les pràctiques

A falta de conéixer l'abast dels contagis, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ordenat a totels les facultats de medicina i infermeria de totes les universitats , públiques i privades que esperen abans de començar les pràctiques de l'estudiantat. En la comunicació recorda que l'alumnat no pot començar a fer cap tipus de pràctiques, ni mèdiques ni d'infermeria, fins que no reben la instrucció de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut, un organisme que depén de la conselleria.

També et pot interessar

stats