Els Estats Units superen la Xina com el país amb més casos de Covid-19 al món

La Xina registra 54 nous casos de contagi importats hores després de l’anunci de prohibir l’entrada d’estrangers al país.

VÍDEO | Els Estats Units superen la Xina com el país amb més casos de Covid-19 al món

Els Estats Units han superat l’epicentre del coronavirus, la Xina, amb més de 85.000 casos. Amb xifres molt pròximes, segons la Universitat Johns Hopkins, el segueixen el país asiàtic i Itàlia, mentre que Espanya es distancia en la quarta posició amb més de 56.000 contagis.

Les morts als Estats Units freguen les 1.300 després de la defunció almenys de 266 persones aquest dimecres, uns números que encara els situen per darrere d’Itàlia, Espanya, la Xina, l’Iran i França quant a víctimes. En tot el món, la pandèmia supera els 532.000 positius i deixa més de 24.000 defuncions.

Nova York, prop del col·lapse

L’atenció sanitària a l’estat de Nova York, amb quasi 39.000 positius, es troba prop del col·lapse. Els hospitals comencen a estar desbordats i amb una important falta d’equipament, segons fonts sanitàries.

El president Donald Trump, per la seua part, ha ordenat l’enviament d’un vaixell hospital de l’Armada amb capacitat per a 1.000 pacients i carregat de subministrament mèdic. Però sembla no ser suficient. “En quasi tots els escenaris realistes, arribarem a una sobrecàrrega de capacitat del sistema sanitari”, va reconéixer aquest dijous el governador de Nova York, Andrew Cuomo.

Mig centenar de casos “importats” a la Xina després de l’anunci del veto

Les autoritats sanitàries xineses han informat aquest divendres que s’han diagnosticat 54 nous casos de contagi “importats”, procedents de fora del país, hores després que el Ministeri d’Afers Estrangers anunciara la prohibició temporal de l’entrada de persones de fora al país.

Wuhan, capital de Hubei i origen del brot, va registrar quatre de les cinc morts de la Xina, la qual cosa eleva a 2.535 el nombre de decessos registrats a la ciutat. Des que la malaltia va començar a assotar amb severitat la resta del planeta, són molts els xinesos que han tornat al seu país, on la malaltia –sempre segons les xifres oficials– sembla més controlada. D’ací l’augment dels casos importats, ja que molts procedeixen d’altres focus mundials del virus.

A més, en l’última setmana, Pequín va anunciar el desviament dels vols internacionals amb destinació a la capital xinesa com a mesura d’assegurar que els anomenats casos importats no continuaven augmentant a la ciutat.

També et pot interessar

stats