Els Estats Units superen les 73.000 morts i l'1,2 milions de contagis per coronavirus

La Xina manté la tendència a la baixa amb dos nous contagis en l’última jornada i els casos actius baixen a 295.

Memorial per a un treballadors sanitari de Los Angeles mort amb Covid-19 aquest dimecres
Memorial per a un treballadors sanitari de Los Angeles mort amb Covid-19 aquest dimecres / Etienne Laurent (Efe)

Els Estats Units ha començat a alçar les restriccions, però el balanç de casos de coronavirus manté unes xifres dramàtiques. En les últimes 24 hores ha registrat vora 24.000 nous contagis i més de 2.000 decessos, amb la qual cosa hi ha 1.228.603 de casos i 73.431 morts per la malaltia.

D’acord amb el recompte independent de la Universitat John Hopkins, l’estat de Nova York és el gran epicentre de la pandèmia amb més d’un quart dels casos confirmats. Es troba per damunt dels països europeus més afectats per la pandèmia: Espanya (el més greu, amb vora 220.000 persones infectades), Itàlia, el Regne Unit, França, Alemanya, Rússia (el menor, amb prop de 165.000). Tot i això, els Estats Units supera la suma de les persones infectades de tots aquests països.

El president nord-americà, Donald Trump, va reconéixer aquest cap de setmana que el total de decessos està prop dels 100.000, al mateix temps que va defendre la decisió de molts estats d’eliminar gradualment les mesures de confinament encara que provocara algunes morts. Això sí, ha fet marxa arrere en el pla per a dissoldre l’equip de treball contra el coronavirus, el qual ja no considerava necessari, i finalment el mantindrà “indefinidament”. “No tenia idea de com de popular era aquest equip de treball fins ahir, quan vaig començar a parlar de desarticular-lo. El públic el valora”, ha afirmat aquest dimecres a la Casa Blanca.

La Xina manté el mínim de nous contagis, amb dos nous casos

La Xina continua amb la tendència a la baixa de noves infeccions del SARS-CoV-2 després de registrar, igual que dimarts, dos nous casos. Aquestes infeccions, les quals s’han detectat en viatgers procedents de l’estranger, prolonguen la ratxa del país asiàtic, que des de l’inici de maig ha mantingut l’estadística per sota de quatre.

Les autoritats sanitàries asseguren que, fins a la passada mitjanit local, s’han donat d’alta 46 pacients, la qual cosa deixa el nombre d'infectats actius a la Xina en 295, 23 dels quals es troben en estat greu. La Comissió Nacional de Salut no ha donat compte de cap mort en l’últim informe, per la qual cosa el nombre total de decessos per la Covid-19 es manté en 4.633, entre els 82.885 infectats diagnosticats oficialment a la Xina des de l’inici de la pandèmia.

També et pot interessar

stats