Els Estats Units fracassen en la contenció del virus i alerten que els casos diaris poden arribar als 100.000

El nombre de casos ha crescut un 80% i almenys 16 dels 50 estats han hagut de fer marxa enrere en els plans de reobertura.

Una família arriba a la platja d’Oceanside, a California, el passat 22 de juny
Una família arriba a la platja d’Oceanside, a California, el passat 22 de juny / Mike Blake (Reuters)

Els Estats Units ha fracassat a l’hora de contenir el virus i en l’última jornada es lamenten 48.000 nous contagis, la pitjor xifra des que va començar la pandèmia. El principal epidemiòleg de la Casa Blanca, Anthony Fauci, ha alertat que si no es prenen mesures el país s’arrisca a arribar a 100.000 casos diaris de coronavirus, una xifra molt per damunt dels 40.000 actuals.

L’expert considera que no es va en la direcció incorrecta i ha advertit que no hi ha garanties que vaja a haver-hi una vacuna efectiva i segura enfront de la Covid-19, per la qual cosa ha demanat a la ciutadania que es pose màscaretes i evitar les multituds.

Els advertiments de Fauci es produeixen just abans del cap de setmana del 4 de juliol, Dia de la Independència dels Estats Units, moment en què és tradició anar a la platja, reunir-se a fer barbacoes i disfrutar dels focs artificials. Algunes autoritats, com les del comtat de Los Angeles, han ordenat tancar les platges davant l’augment de casos en aqueixa zona; però, per exemple, Brevard County, a Florida, té previst mantindre-les obertes.

Segons la base de dades de The New York Times, en les últimes dues setmanes el nombre de casos ha crescut un 80%, especialment al sud i l’oest, on algunes ciutats com Houston, Texas, estan registrant rècords diaris i els hospitals estan a punt d’arribar al col·lapse. Com a resultat, almenys 16 dels 50 estats han hagut de fer marxa arrere en els seus plans de reobertura i han imposat quarantenes de 14 dies per als viatgers provinents d’altres regions.

Als Estats Units, més de 127.000 persones han mort i 2,6 milions s’han contagiat, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Continuen en aquesta llista fatídica el Brasil, amb 1,4 milions de casos i prop de 60.000 morts, Rússia i l’Índia. Per baix dels 500.000 casos, el Regne Unit, el Perú i Xile. Espanya se situa en la huitena posició amb vora 250.000 contagis i 28.000 morts, unes xifres dramàtiques que han aconseguit estabilitzar-se en les últimes setmanes.

També et pot interessar