Els Estats Units donen suport a l’efectivitat de la vacuna d’una sola injecció de Johnson & Johnson

L'autorització per a incorporar-la a la campanya de vacunació es decidirà el divendres.

L'autorització per a incorporar-la a la campanya de vacunació es decidirà el divendres
L'autorització per a incorporar-la a la campanya de vacunació es decidirà el divendres / Jeon Heon-Kyun (EFE)

L’Agència d’Aliments i Medicaments (FDA, sigles en anglés) dels Estats Units ha confirmat aquest dimecres les dades d’efectivitat i seguretat de la vacuna contra la Covid-19 de la companyia Johnson & Johnson (J&J). Aquesta vacuna requereix una sola injecció, motiu pel qual l'autorització per incorporar-la a la campanya de vacunació podria ser imminent. La decisió es prendrà aquest divendres.

A començament de febrer, Johnson & Johnson ja va assegurar que les dades d’assajos clínics indicaven que la seua vacuna té una efectivitat general a l’hora d’immunitzar contra la malaltia del 66%; un 72% en les proves realitzades als Estats Units; un 66% a Sud-amèrica i un 64% a Sud-àfrica, on, a més, s’ha escampat una variant més resistent. Els assajos també han demostrat que la vacuna prevé el 86% dels casos greus als Estats Units i el 82% a Sud-amèrica.

El fet que aquesta vacuna estiga dissenyada per a administrar-se en una sola injecció, al contrari que les de Pfizer i Moderna, que en requereixen dues, la converteix en una de les més esperades. A més, la vacuna de Johnson & Johnson pot emmagatzemar-se en neveres comunes durant almenys tres mesos, i no com les de Pfizer i Moderna, que requereixen temperatures més extremes, però, això sí, també tenen un percentatge d’eficàcia major, de fins al 95%.

També et pot interessar

stats