Els Estats Units es converteixen en el primer país amb més d’un milió de contagis de Covid-19

L’OMS situa en més de 202.000 les morts registrades arreu del món.

Una sanitària pren una mostra al conductor d’un vehicle a les portes d’un centre hospitalari de Califòrnia
Una sanitària pren una mostra al conductor d’un vehicle a les portes d’un centre hospitalari de Califòrnia / Efe

Els Estats Units s’han convertit en el primer país del món amb més d’un milió de persones contagiades de Covid-19 en assolir 1.002.498 contagis, segons les últimes dades facilitades per la Universitat Johns Hopkins. El país ja registra 57.266 decessos de pacients amb aquesta malaltia.

Dades com aquesta han fet que la pandèmia haja causat 200.000 morts al món, una xifra pràcticament inimaginable fa dos mesos, quan es van detectar els primers casos a Europa. En concret, les defuncions al món pugen a 202.597, com recull l'última actualització de dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A aquesta xifra s'ha arribat després d'un augment de 5.040 casos l'última jornada. En l'actualitat hi ha 2,95 milions de casos de coronavirus actius al món, 73.278 dels quals s’han incorporat les últimes 24 hores.

Magrat aquests increments, des de l’OMS han assenyalat que la tendència, tant de morts com de casos confirmats a nivell mundial, continua alentint-se.

Més de mig miler de morts diaris al Regne Unit

Mentrestant, a Europa, el Regne Unit suma 586 morts més per coronavirus, cosa que representa un repunt de les defuncions respecte de les d’ahir. La xifra total de morts se situa en 21.678. Del total, 4.300 persones han mort en residències d'ancians les últimes dues setmanes.

També et pot interessar

stats