Els establiments hotelers hauran d’estar tancats i buits aquesta mitjanit

Reclamen a consolats i ambaixades que ajuden a buscar una solució als turistes que queden a Benidorm i la resta de la Costa Blanca.

Turistes a Benidorm
Turistes a Benidorm

A les dotze d’aquesta nit els establiments hotelers del litoral valencià hauran d’estar tancats, seguint les mesures que s’arrepleguen en el reial decret que declara l’estat d’alarma a tot Espanya. La patronal hotelera de Benidorm, Hosbec, va anunciar dimarts a la nit que tots els establiments turístics tancarien. L’eixida dels turistes està fent-se de forma escalonada amb l’acord dels operadors turístics.

Hosbec vol que al llarg d’aquest dimecres es buiden els hotels en què encara hi ha turistes. Esperen que puguen trobar la forma de tornar als països de procedència amb una recerca activa de vols, perquè n’hi ha qui diu que té els bitllets d’avió per a la setmana que ve. En cas que no es pogueren buidar tots, deixarien obert un hotel on reallotjarien els hostes que hi quedaren.

Pel que fa a turistes allotjats en apartaments, l’associació d’aquesta classe d’allotjaments a la Costa Blanca diu que no pot acollir els que isquen dels hotels i no tinguen la tornada assegurada. Davant d’aquesta situació, els hotelers apel·len a consolats i ambaixades perquè ajuden a buscar una solució als turistes que queden a Benidorm i la resta de la Costa Blanca.

Mentrestant, el president d’Hosbec, Toni Mayor, assegura que els llocs de treball afectats pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) es recuperaran per la fortalesa del sector i el bon comportament dels últims mesos.

També et pot interessar

stats