Espanya viu un repunt de casos amb 21.309 nous positius i 389 morts durant el cap de setmana

Simón diu que la immunitat arribarà una setmana després de la segona dosi de la vacuna i demana no relaxar les mesures individuals.

Espanya viu un repunt de casos amb 21.309 nous positius i 389 morts durant el cap de setmana
Espanya viu un repunt de casos amb 21.309 nous positius i 389 morts durant el cap de setmana

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit aquest dilluns en roda de premsa que l'efectivitat de la vacuna, que arribarà a finals d'any o principis de 2021, es genera una setmana després de la segona dosi, abans, els ciutadans estan exposats a la infecció encara. "I per tant es pot tindre la malaltia fins i tot amb la vacuna", ha dit. Per això és important entrar en el procés de vacunació en la incidència més baixa possible per a reduir el risc que persones infectades es vacunen i pensen que el tractament no ha tingut l'efecte esperat.

Les dades fetes públiques aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat sobre la pandèmia apunten a un increment sobre el registrat la setmana anterior. Espanya ha sumat des de divendres 21.309 nous positius, xifra superior als 17.681 del mateix dia del cap de setmana anterior. Sanitat també ha informat de la mort de 389 persones més per coronavirus.

La xifra total de contagis a Espanya s'eleva ja a 1.751.884 des de l'inici de la pandèmia. La incidència acumulada se situa en 193 casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 189 que es van registrar divendres i 215 dilluns passat, amb un total de 91.064 positius en les passades dues setmanes. El 9,61% dels ingressats a hospitals de tot Espanya són malalts de Covid-19, que ocupen també un 21,68% dels llits que hi ha a les UCI.

Simón ha explicat en roda de premsa que les dades impliquen una "possible estabilització del descens". Simón ha defensat que Espanya està actualment en una bona situació en el context europeu i ha explicat que encara no es detecta l'efecte del pont de principis de novembre. El que sí que es detecta és una estabilització del descens, que atribueix a la relaxació d'algunes mesures abans del pont i davant la millora de les dades en algunes zones.

Al llarg de la roda de premsa, Simón ha defensat que la intenció és que en totes les autonomies comence a vacunar-se al mateix temps, igual que s'està intentant que tots els països de la UE inicien la vacunació conjuntament.

També et pot interessar

stats