Espanya supera el milió de contagis de coronavirus

És el primer país europeu en assolir la xifra i el sisé del món amb més contagis.

Cribat massiu que s'ha fet aquest dimecres a Ordizia, el País Basc, per a detectar nous contagis
Cribat massiu que s'ha fet aquest dimecres a Ordizia, el País Basc, per a detectar nous contagis / Gorka Estrada (Efe)

Espanya supera el milió de contagis de coronavirus des del començament de la pandèmia, després que el Ministeri de Sanitat haja notificat aquest dimecres 16.973 noves infeccions. La Covid-19 ha afectat 1.005.295 persones des que es detectaren els primers casos l’hivern passat.

La dels contagis globals no és l'única fita numèrica que ha assolit Espanya aquest dimecres. Hui també s’ha confirmat la xifra més alta dels contagis que diàriament confirma el Ministeri de Sanitat. Mai abans s’havien notificat quasi 17.000 nous contagis.

Amb aquest volum de positius, Espanya es converteix en el primer país de la Unió Europea que supera el milió d’infeccions de Covid-19, seguida de prop per França, que presenta 930.745 infeccions des del començament de la crisi sanitària. Del continent europeu, solament Rússia registra més infeccions que Espanya, 1.431.635 segons les xifres oficials.

Amb la xifra del milió de contagis, Espanya és també el sisé país del món amb més casos diagnosticats. Només els Estats Units, l’Índia, el Brasil, Rússia i l'Argentina estan per davant.

Quant a les defuncions, Sanitat ha informat de 156 noves, de manera que la xifra de víctimes de la pandèmia creix fins a les 34.366 al conjunt d’Espanya. En aquest aspecte, Espanya és el tercer país amb més morts vinculades a la malaltia, per darrere del Regne Unit i Itàlia i segons recull l’informe diari del Ministeri de Sanitat.

No obstant això, si s’atén a la letalitat del virus, Espanya no és dels països que presenta una xifra més elevada, és el sisé amb major mortalitat, superat per França, el Regne Unit, Itàlia, Bèlgica i Suècia.

Respecte a la situació als hospitals, hi ha 13.698 pacients amb Covid-19 ingressats al conjunt de l’Estat i, d’ells, 1.930 estan a les unitats de cures intensives (UCI).

També et pot interessar

stats