Espanya supera els 400.000 contagis per coronavirus des de l’inici de la pandèmia

El Ministeri de Sanitat ha notificat vora 20.000 infeccions des de divendres, 2.060 en l’últim dia.

Espanya supera els 400.000 contagis per coronavirus des de l’inici de la pandèmia
Espanya supera els 400.000 contagis per coronavirus des de l’inici de la pandèmia

Els contagis per coronavirus avancen sense fre a Espanya. Respecte a l’últim balanç de divendres, les infeccions totals s’han elevat en 19.382 casos, fins arribar a un total de 405.436 persones contagiades des de l’inici de la pandèmia. En les últimes 24 hores, el Ministeri de Sanitat ha notificat 2.060 casos nous.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha justificat aquest fort increment en el fet que s’han registrat un gran nombre de casos que són previs al cap de setmana. Simón ha explicat que la incidència acumulada dels últims 7 dies és de 85 contagis per cada 100.000 habitants.

Augmenten també els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 131.673, 498 més de les que es van notificar divendres. Quant a les unitats de cures intensives (UCI), la xifra total creix fins a 12.098, 38 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 1.294 persones han hagut de ser ingressades, 74 d’elles a les UCI. El nombre d’hospitalitzats representen a dia de hui el 5,1% del total de llits disponibles a Espanya.

La xifra de víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària puja respecte de l’últim balanç, amb 34 més, de manera que el total arriba fins a 28.872. En els últims set dies, 92 persones han perdut la vida diagnosticades amb Covid-19. El director del Ccaes ha detallat que del total de defuncions, 32 corresponen a la comunitat de Madrid i 19 a la d’Aragó, sobre la qual ha afegit que ja està registrant un menor nombre de morts que en les últimes dues setmanes.

La Comunitat Valenciana i Madrid registren un “increment important”

Simón ha assegurat que quasi totes les comunitats autònomes es troben en fase de control o descens de la incidència del coronavirus, excepte la Comunitat Valenciana i Madrid, on s’està registrant un “increment important”. Respecte l’últim balanç de divendres, el territori valencià ha elevat el total de contagis en 875, mentre que a Madrid han augmentat en vora 6.000 més. Sobre aquesta última, el director del Ccaes ha incidit en el fet que ja s’han posat en marxa mesures per a frenar l’augment en la transmissió comunitària i creu que en els pròxims dies podran controlar-la. “A Madrid s’han de fer les coses de pressa, perquè els contagis poden evolucionar molt ràpidament”, ha dit.

Tot i que Simón ha afirmat que Catalunya es troba en una fase d’estabilització dels casos, en els últims tres dies ha incrementat el total en 3.570 més. Davant d'aquest escenari, la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns mesures per a frenar la propagació de la Covid-19, com prohibir les reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit privat com públic.

També et pot interessar

stats